Manele Manele…..Mda super original si nemaivazut, super funny si de apreciat…. or not.

Ziua 2 (Vineri) din cadrul festivalului electric am petrecut-o in mare parte la main stage cu headliner-ul festului Florence + The Machine. A fost unul dintre cele mai bune concerte pe care le-am vazut eu chiar daca nu a fost neaparat pe gustul meu.  La doar 32 de ani Florence are o voce superba si joaca un rol foarte frumos pe scena. Din punctul meu de vedere a fost cu mult peste show-ul celor de la Limp Bizkit.(ma refer la show nu la muzica).

Am mai dat de cei 4 fantastici de la Controlul Tehnic de Calitate aka CTC care au si deschis main stage-ul. Oamenii astia chiar stiu sa se distreze pe scena si sa faca tot publicul sa sara si sa uite de orice griji pentru cateva minute.

Deja m-am obisnuit sa fug la Electric Castle de la o scena la alta. De exemplu dupa CTC am fugit pana in hangar sa prind trupa Moonlight Breakfast, apoi am fugit inapoi la main stage sa vad Dub Pistols si din fericire am ramas acolo si pentru Florence + The Machine

Dub Pistols sunt deja veterani la acest festival si vin cam in fiecare an. Din fericire trupa este atat de unita si de bine pusa la punct incat la fiecare concert ei se distreaza la maxim si transmit acest vibe catre public.

Bineinteles ca steagul lui Panda a ajuns acolo unde s-a obisnuit, in bratele lui  Barry Ashworth unul dintre solistii trupei.

Dupa ce i-am vazut la Neversea si m-am super distrat, i-am prins din nou si la Electric Castle pe trupa franceza Chinese Man. Surprinzator sau nu dar ii ascult in timp ce scriu acest articol. Au ceva special, nu stiu inca ce, au niste animatii superbe care iti dau un trip frumos. Muzica lor te calmeaza, te duce undeva departe si te intoare cu picioarele pe pamant numai atunci cand parasesc ei scena. Cred ca si d-aia stilul lor principal este trip-hop.

Acum tot ce pot sa zic este ca ziua de vineri din cadrul festivalului Electric Castle a fost mai mult pe energie, armonie, pe sentimente si amintiri. Ca line up mie asa mi s-a parut. Pe scena mare a cantat Florence + The Machine. Sincer nu stiam cine, ce, cum sunt, dar au prezenti  peste 55.000 de persoane. Nu stiam ca trebuie sa te pregatesti sentimental pentru concertul lor. Am vazut atat de multa lume care a inceput sa planga de emotii si de fericire, oameni care stateau de la 5 ca sa prind loc in fata la Florence. Bine, ii inteleg, vrei nu vrei te emotionezi, are o voce superba, puternica pana si  cand nu canta voce ei iti transmite o oarecare emotie.

Strict ca show, a fost cel mai bun din tot festivalul pe main stage. A interactionat super bine cu publicul si nu fortat sau prin lucruri basic. Cel mai mult mi-a placut ca a transmis acel mesaj prin care indeamna lumea sa lasa naibii telefoanele in timpul concertului ei si sa se bucure, “sa zboare” si sa simta muzica asa cum se cuvine.

Eu cam aici am incheiat seara, dupa florence am zis sa-mi inec amarul in shot-uri prin sat si stat la o bere rece  (#apaplata scuze) la o terasa prin Bontida. Da, stiu am ratat maneaua, dar macar am prins-o la Neversea. Nu o sa comentez legat de ce s-a intamplat. Tot ce pot sa zic e ca cel mai bine alegea macar alta manea. (urmeaza cumva ARTmania?)

Photo by: mahmur.info

 

Galeria Foto: