The Rain, primul serial produs de Danezi marca Netflix, are ca tema apocalipsa. La inceput te duce cu gandul la faimoasa serie The Walking Dead dar aici nu exista zombie, ci in schimb  sigur o sa traiesti aceleasi emotii.

Serialul incepe simplu, cu personajul principal, Simone, la liceu, alaturi de colegi si dupa o schimbare brusca de actiune, ea se trezeste in masina impreuna cu familia fugind de “ploaie”

Schimbarile rapide si aleatorii ale evenimentelor te fac sa te simti mai tot timpul in suspans, ba chiar mai mult de atat inca din primele minute ajungi sa-ti pui cateva semne de intrebare referitoare la ce va urma. S-au jucat super bine cu culorile vii pe care le folosesc in primele minute si dupa cum totul ia o intorsatura drastica si culorile devin mult mai inchise si mai sterse.

Stay Dry.Stay Alive

Un lucru ce m-a facut sa urmaresc din ce in mai mult serialul este emotia reala. Nu e genul de serial ce schimba rapid emotiile persoajelor de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Emotiile sunt asa cum trebuie si reuseste sa-ti transmita si tie in asa fel incat sa empatizezi cu personajele. Chiar si dupa 6 ani de la o catastrofa cand inca te lupti pentru supravietuire, iti dai seama ca inca mai exista sentimente de iubire, de gelozie, de maturitate si multe alte sentimente pe care personajele credeau ca le-au lasat in urma odata lumea pe care o stiau candva.

La fel ca si emotiile, actiunea are o continutate, exista dupa fiecare actiune si consecinte mai mult sau mai putin importante.

Un film marca Netflix ce m-a surprins pentru firul cronologic pe care il are. Chiar daca se intampla mai multe actiuni in mai multe locatii diferite, exista un fir cronologic. Momentele before the drama sunt prezentate direct la subiect ca sa-ti transmita cat mai rapid emotia de dinaintea apocalipsei.

Per total serialul este unul bun daca esti dispus sa intrii in “lumea lor” si sa-ti dedici putin timp pentru acest serial.

Personajele principale Simione si Rasmus sunt ca fratii aia #goals care tin mult unul la celalalt si stiu sa se poarte ca o familie reala chiar daca cel mic, Rasmus, poate fi enervant. S-a vazut la amandoi cum s-au maturizat extrem de repede cat timp au trait 5 ani singuri intr-un bunker si prin deciziile pe care le-au luat de-a lungul serialului.

The Rain e pe Netflix, eu zic ca merita sa il vezi, dar nu uita snacks-urile si  pregateste-te de inca o noapte nedormita .