Am fost duminica seara impreuna cu gasca la filmul “The Nun” ( Calugarita) la Cinema City (Afi) . Filmul a unul fost bun, un film horror de calitate, dupa parerea mea, ce a fost filmat foarte bine fata de alte filme din aceasta categorie. Un lucru ce il face special pentru noi este faptul ca a fost filmat in Romania cu o echipa de la noi, chiar daca regizorul este Corin Hardy. Creste putin patriatismul in tine mai ales ca auzi intr-un film de mai mult de 2 ori “Romania” si din cauza ca recunosti usor zonele unde au avut loc filmarile.

The Nun sau “Calugarita” a fost lansat oficial pe 7 septembrie in America si primele filmari au avut loc in data de 3 mai 2017 in Bucuresti, iar filmul a fost anuntat oficial inca din 2016 ca The Conjuring 2- The Nun.

Povestea principala are loc in anul 1952 intr-un sat din Romania, unde un preot tulburat de trecutul lui, este trimis de la Vatican sa investigheze moartea unei calugarite la o manastire din Romania.

Mi-a fost usor sa recunosc zonele din Romania, filmul a fost filmat in 3 locatii importante, Palatul Parlamentului, Castelul Corvinilor din Hunedoara si in Sighisoara (Transilvania) plus cateva scene mai scurte la Palatul Mogosoaia.

Din ce am vazut in presa din afara, The Nun este criticat dur pentru faptul ca are 90% din cazuri jump scare-uri, fapt ce duce la un fir narativ slab. Nu au avut ocazia sa construiasca o scena horror care sa te tina in suspans si in acelasi timp sa ajute la naratia filmului.

 Calugarita: Misterul de la manastire (2018) on IMDb

Pe IMDb se prezinta cu o nota de 6.1 la momentul actual (9.09.18), iar eu unul i-am dat o nota de 6.5.

A fost filmat super bine filmat si pe mine chiar m-a dat pe asta lucrul aceasta. Da… povestea e mai slaba si sunt multe faze de tip grab & push, dar a fost fun si interesant de urmarit.

Din pacate cand am fost eu sala nu era nici pe jumate plina dar, reactiile au fost normale, bineinteles ca la unele faze “de groaza” am inceput sa rad isteric, scapi mai usor de adrenalina.

Il recomand pentru amatorii de filme horror, mai ales daca sunteti fani sau familiarizati cu filmele marca The Conjuring Universe.

Mai jos puteti vedea cateva secvente behind the scene, recomand dupa ce ati vazut filmul: