Cum toata lumea are  hype-ul “Endgame-ului” de la Marvel sau cu al sezonului nou din Game Of Thrones, am zis sa sparg gheata cu un film de groaza.

The Curse of La Llorona face parte din The Conjuring Universe, fara sa aiba cine stie ce legaturi cu celalalte filme din aceasta familie. In film actiunea incepe in Mexic si se termina in State. Nu o sa stau sa va povestesc tot pentru ca puteti sa urmariti filmul la cinema sau sa cautati direct pe internet despre acest blestem.

Pe scurt , jumpscare-uri bune, unele chiar la foc automat, fara pauze prea mari intre ele. O poveste decenta, dar cum am mai zis si in articolele trecute ca e greu sa mentii o poveste buna si jumpscare-urile sa fie pe masura.

Imi e greu sa-mi dau cu parerea referior la film pentru ca mi-a placut ca a avut legatura cu Annabelle si asa mi-a amintit si mi-a revenit hype-ul legat de noul film Annabelle ce va aparea in iulie 2019. Mi-a placut povestea pana la un punct, sunt cateva chestii care nu se leaga sau din care poti sa tragi concluzia ca a fost nevoie de o intamplare fortata ca sa duca povestea unde au vrut producatorii si  ca sa mentina firul narativ.

Sincer nu mi-a placut finalul,cred ca puteau sa il faca mai bun, mai dark, mai de groaza. Dar din ce am observat producatorii filmelor de groaza tot opteaza spre acest tip de final. Macar a lasat acea picatura de mister si de posibilitatea unei continuari. Chiar ultimele 30 de secunde din film sunt atat de usor de interpretat ca un ” to be continued…” sau “se termina totul aici?”

Partea care face acest film si mai interesant este blestemul lui Llorona care este prezent in folclorul mexican. Pe scurt copii care nu ascultau de parinti sau care faceau prostii erau amenintati de parinti ca o sa-i dea pe mana lui Llorona... avem si noi ceva de genul parca…nu?
Aveti aici un link daca vreti sa aflati mai multe despre acest “blestem”: https://en.wikipedia.org/wiki/La_Llorona

FIlmul tine cam 93 de minute, a fost produs in State cu un buget de aproximativ 9 milioane de dolari. A aparut la noi in cinematografe pe 19 aprilie 2019 si pe IMDb are nota:
 Blestemul femeii care plânge (2019) on IMDb

Eu zic ca merita vazut, mai ales daca nu aveti ce face in aceea zi si daca va strangeti mai multi pentru acest film cu atat mai bine. Eu il recomand, e interesant, de speriat o sa va speriati.

Mihnea Ene
Instagram: @mihnea_ene