One World Romania :

bilete si abonamente: https://festival-oneworld.ro/l/ro/bilete/

Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului, One World Romania, pune în prim-plan Realități actuale din întreaga lume cu ajutorul filmelor documentar și al dezbaterilor.

Prima ediție a festivalului s-a desfășurat în anul 2008, iar un an mai târziu, membrii echipei festivalului au înființat Asociația One World Romania.

De atunci, evenimentul a prins amploare și a crescut uimitor.

Anul acesta, între 20 și 29 Martie, va avea loc cea de a 13-a ediție a festivalului.  Cu prilejul acestui eveniment, sub observația participanților va fi libertatea mentalităților.

Ce înseamnă asta? Un domeniu care nu a avut, până în prezent, parte de o revoluție. Evoluția, în schimb, își are locul, însă este lentă. Măsurăm această evoluție în decenii, ba chiar secole, dat fiind faptul că de-a lungul timpului rasismul, antisemitismul sau xenofobia încă răsună mut în mentalitățile atâtor oameni.

Evenimentul va avea loc in prima zi la Cinema Pro cu o proiectie speciala a filmului “My Home”  alaturi de echipa filmului.  Vom viziona alte proiectii si in locatii ca: Apollo 11, ARCUB, CINEMA ELVIRE POPESCO – INSTITUTUL FRANCEZ, CINEMATECA EFORIE, PAVILION 32 GOETHE-INSTITUT BUCUREȘTI, TEATRUL ODEON, UNATC, Centrul CEH si GRĂDINA FLOREASCA (SALON).

Sponsor principal: Kaufland
Partener de mobilitate: Autonom
Bilete prin: Eventbook
Partener logistic: DHL
Partener digital: Canopy
Partener de monitorizare: mediaTRUST
Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București