Trupa locală DIY melodic hardcore, Tourist, a concertat la o locație super faină numită  Filaret 16, in cadrul unui proiect super interesant care avea ca scop o repetiție deschisă publicului.

Concertul a fost unul fix așa cum trebuia fie după aproape 2 ani de când nu i-am mai auzit pe băieți cântând, cu multă energie, multe gherle, multă caterincă și voie bune din partea băietiilor cât și a publicului prezent la concert. S-a dansat, s-au dat shot-uri moca (hai noroc băieți), s-a cântat din suflet, iar după concertul asta mi-am adus aminte de ce iubesc atât de mult zona locală, underground-ul românesc și proiectele DIY. Este vorba despre comunitate, proiecte și cel mai important este vorba despre a fi om cu ceilalți din jur și de a petrece un timp de calitate împreună.

Trupa Tourist este formată din 4 băieți super faini, pe care îi admir foarte mult și pe care bucur foarte mult am onorea îi fotografiez de fiecare dată, și mai ales bucur foarte mult am onoarea îi pot numii prieteni.

Și tot i-am lăudat atâta pe băieți, mai jos șiți și ultimul lor clip, la piesă “One And The Same”. Apar și eu în câteva crede deci, check this out!!

 

Am zis mai deveme mi-am adus aminte de ce iubesc eu scena locală și scena underground din România. Pentru mine poți crești și te dezvolți personal alături de niște oameni care își doresc fix același lucru, este un sentiment aparte. Nu este vorba de competiție și cine are chitara mai mișto, ci doar despre a evolua și a face proiecte faine, îți dorești succesul și pentru ceilalți nu doar pentru ține, evoluați împreună ca o comunitate și cel mai important cântăm și dansăm toți împreună pe piesele preferate. It‘s all about the music, the vibe and the people.

Nu am putut abțin și trebuia îi întreb și pe băieți fix același lucru:

Mihnea: Pentru voi ce înseamnă DIY, scena locală și undeground?

Toursit: Când vorbești de DIY, scena locală și underground începi realizezi aceste lucruri coexistă într-un unul singur, și anume dorința unor oameni care indiferent de posibilitățile și de resursele pe care le au la îndemână, doresc se prezinte lumii, ofere ceva comunității din care fac parte, această ambiție fiind de fapt ideea care stă la baza acestor termeni.

Mihnea: Care sunt cele 3 cuvinte care se potrivesc cel mai bine trupei Tourist?

Toursit: MLR

Mihnea: Ce artiști sau trupe v-au influențat stilul muzical și ce influențe se regăsesc în piesele voastre?

Toursit: Influențele noastre sunt alese cu grijă pentru a creea sound-ul. Nu căutăm facem ceva banal dar nici prea obscur. Suntem cu toții mari fani ai genului melodic hardcore, post-hardcore și cam asta ne dorim cântăm. Nu putem arată cu degetul anumite trupe, ci îndemnăm oamenii meargă la toate concertele locale DIY și underground și aleagă ce se mulează pe dorințele și sufletul lor

Mihnea: Ce urmează pentru trupa Tourist? Care este următorul pas?

Toursit: Următorul pas e atunci când avem chef facem ceva. Până atunci nu ne simțim presați lansăm ceva. We take our time to deliver something big everytime.

Galerie Foto: Tourist – Filaret16