Sambata seara a concertat trupa de punk din Pittsburgh, PennsylvaniaANTI-FLAG. Evenimentul a fost deschis de catre trupa locala E.M.I.L., care sarbatoreste 20 de ani de activitate in industria muzicala romaneasca anul acesta.

Numele de Anti-Flag creează destul de des dispute. Unii cred că termenul indică un sentiment anti-american, însă după coperta de pe albumul A new kind of army, Anti-flag nu înseamnă anti-american ci anti-război. Mambrii trupei spun că termenul anti-flag înseamnă să lupți pentru unitate și pace sau împotriva naționalismului extrem.

Simbolul principal al trupei este Gunstar-ul (imagine). Acesata este e o stea ale cărui colțuri sunt formate din cinci arme de asalt rupte în două. Simbolul a apărut prima dată pe coperta albumului Mobilize. Simbolul este folosit foarte des pentru crearea de șabloane fiind foarte popular printre fani, mulți dintre aceștia avându-l tatuat.

Inca din prima clipa, de cand americanii au pasit pe scena, trupa a transmis publicului o energie care s-a mentinut pe tot parcursul serii. Timp de o ora jumatate s-a uitat de telefoane, grijile precum “am inchis usa de la casa, oare?” sau “am lasat mancare pisicii?”, nervii facuti de colegi de luni pana vineri, iar toate au fost inlocuite de dans si cantat.

Energia artistilor a fost atat de molipsitoare incat a generat o atmosfera de-a dreptul fabuloasa. Atat versurile melodiilor indragite, cat si speech-urile veridice te lasau fara cuvinte si cu piele de gaina. Iar prezenta lor scenica valorifica prezenta ta in public.

A fost tipul de concert pe care il povestesti cu drag de fiecare data. Concertul la care ti-ar fi placut sa fi fost toata gasca ta. Concertul care a marcat luna Februarie a anului 2020, fiind evenimentul debutant al acesteia. Cum sa-ti incepi luna mai bine decat mergand la un concert?

Am lasat grijile, framantarile si morocaneala la garderoba alaturi de geaca mea in schimbul sumei de 3 lei. Dar ceea ce mi-a fost dat sa traiesc in acea seara a facut toti banii. Din pacate, toate au un sfarsit, iar mie mi s-ar fi facut frig fara geaca.

Noroc ca seara a fost mai calda decat ai fi crezut datorita unitatii, grijei unul fata de celalalt si respectului reciproc.

Personal am fost foarte fericit sa cant alaturi de trupa piese ca: Broken Bones, Fuck Police Brutality, This Is The End (For You My Friend), 20/20 vision (piesa de pe ultimul lor abum) si Die For The Government. Bineinteles ca dupa primele 3 piese, timp in care am stat in photo pit, am lasat aparatul in ghiozdan si am zbughit-o spre mijlocul publicului ca sa vad mai de la inaltime show-ul 😉

Anti-Flag este prima trupa mai “mare” care mi-a indus starea de local band si local scene chiar daca ei sunt din SUA. Ma refer la faptul ca la ultima piesa din setlist-ul lor, la piesa “Die For The Government” membrii trupei au coborat in public cu toate instrumentele inclusiv cu tot setul lor de tobe. Sa aduci scena la nivelul publicului am mai vazut doar in cluburile unde incap 20-30 de persoane si canta o trupa locala. A fost un sentiment de apropriere intre public si trupa.

“Punku nu va moare”

 

Articol scris de Maria Lungu si Mihnea

Poze: Mihnea

 

 

Galeria Foto: