Odata cu relaxarea restrictiilor de circulatie si cum exemenele de final de clasa a VII-a si a XII-a sunt din ce in ce mai aproape, Ministerul Educatiei a decis sa organizeze pregatiri speciale pentru aceste examene.

Cum bine stiti sau nu, eu sunt elev in clasa a XII-a la un liceu din Capitala, asa ca am decis sa particip la aceste pregatiri din doua motive: Am fost foarte curios sa vad cum se pregateste un liceu pentru asa ceva si cum decurge o ora de curs avand in vedere ca in fiecare clasa sunt maxim 10 elevi si bancile sunt puse la o distanta de min 2m. Al doilea motiv a fost ca voiam sa “ingras porcul in Ajun”.

Prima zi de pregatiri: Marti 2 iunie

Am inceput orele  la 9:40. Clasa mea a fost impartita in 2 grupe de 10, respectiv 9 elevi. Prezenta la pregatiri nu este obligatorie asa ca multi au decis sa invete singuri acasa si sa nu isi puna sanatatea in pericol venind la liceu. A doua grupa incepea cu 10 minute mai tarziu special pentru a nu aglomera holurile scolii.

2 iunie, ora 9:28 – Am ajuns la liceu m-am intalnit cu cativa colegi si am pornit impreuna spre intrarea principala.

Ora 9:30 –  Dupa ce am stat putin timp la o coada ca sa intru in liceu, mi s-a luat temperatura (36,4 mai exact) care a fost notata intr-un tabel pentru a tine evidenta. M-am dezinfectat pe maini si mi s-a dat masca. Nu am avut voie sa intru cu o masca din exterior asa ca am fost nevoit s-o arunc imediat. Un mare plus ca masura de siguranta. Primul lucru care ni s-a spus cand am intrat in incinta liceul pe un ton ce duce a tipat a fost ” Aveti gria fiti cuminti ca avem inspectie de la Minister ! ”

Ora 9:32 – Ajung in clasa si sunt uimit de cat de bine este aranjat totul. Bancile sunt  curate si dezinfectate, la o distanta de 2 metrii una de cealalta. Toata clasa este foarte bine aerisita si un lucru foarte important pe holurile liceului sunt culoare speciale pentru intrare si pentru iesire.

Ora 9:42 – Intra profa in clasa si incepe ora.  Poarta masca, manusi si are la ea dezinfectant lichid din belsug.

Ora 10:43 – Prima pauza pe ziua de azi. Profesoara paraseste clasa pentru 10 minute si se deschid geamurile pentru aerisire. Am zis sa-mi incerc putin norocul ca sa testez masurile luate de catre conducerea scolii, mai ales ca stiam ca este si inspectie de la minister, asa ca m-am apropriat de un coleg, cu care am si venit impreuna la liceu, cu masina lui, si am stat de vorba pe hol. Intre timp ni s-au mai alaturat 3-4 colegi  care pastrau distanta mai mult sau mai putin.

Ora 10:45 – In doar 2 minute a venit cineva de la ordinele directorului tipand la noi ” Ce s-a intampla? Ce faceti aici ? Hai !! Toata lumea in bancile lor, ce naiba facem aici ? “. Aproape ca ridica si mana la noi numai ca sa ne desparta.

101405431_1157119241322403_2789514540730023936_n (1)

Ora 10:50 – Profa revine in clasa si reincepe ora.

Ora 11:44 – Pauza 10 minute din nou si de data asta stam cuminti in bancile noastre.

Ora 11:53– Pauza se termina si reincepe ora.

Ora 12:41 – Am terminat cele 3 ore de pregatira pe ziua de azi, imi strang lucrurile de pe banca si ma indrep spre iesire. La iesire ni s-a spus sa aruncam mastile la gunoi si ni s-au dat alte masti noi pentru drumul spre casa. Un alt mare plus pe care l-am apreciat mult.

 

In concluzie a fost o experienta chiar ok si placuta. Nu ma asteptam la atata voie buna de la cadrele didactice, paznici si de la asistentele medicale. Toata lumea zambea, toata lumea isi facea treaba.  Paznicii s-au asigurat ca tinem distanta pana sa intram in liceu, ne indrumau, ne spuneau ce trebuie sa facem. Asistentele foarte blande cu noi si ne-au explicat fiecare pas pe care trebuie sa-l facem pentru a ramane in siguranta si de a respecta noile reguli. Profesoarele foarte dragute si chiar bucuroase ca ne vad din nou la fata in viata reala si nu pe Zoom dupa o pauza de 3 luni.

 

Maine vin cu un nou articol  si pentru  ziua 2! Stay Tune si ma poti urmarii pe Instagram si pe Facebook :

INSTAGRAM

FACEBOOK